מרכיבים

לכדורי השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 60 גרם דובדבנים בסירופ, מסוננים

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מרתיחים את השמנת בסיר.
  3. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  4. מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות, עד שהתערובת מתקשה.

הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד לציפוי.
  2. מרפדים מגש בנייר אפייה.
  3. קורצים כ-2 כפות מקרם השוקולד ויוצרים מהקרם כדור באמצעות כפות הידיים. יוצרים בכדור גומה באמצעות אצבע ומכניסים לתוכה דובדבן. סוגרים את הכדור.
  4. מגלגלים את הכדור בשוקולד המומס ומניחים במגש.
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר הדובדבנים.
  6. מניחים מעט במקרר, כדי שהציפוי יתקשה.

  • השף-קונדיטור תומר כבירי הוא מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"