מרכיבים (כ-60 עוגיות)

  • 130 גרם (כ-1/2 1 כוסות) אגוזי לוז
  • 100 גרם ( 3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 120 גרם חלבון (3 חלבונים)
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר
  • 50 גרם אגוזי פקאן סיניים, שבורים לחתיכות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז ואבקת הסוכר עד שמתקבלת אבקה.
  4. שמים את החלבון בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  5. מקפלים את תערובת האגוזים לחלבון המוקצף.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף מזלפים בתבנית עיגולים בקוטר של 4 ס"מ.
  7. מפזרים את אגוזי הפקאן על העוגיות.
  8. אופים כ-20 דקות.

  • השף-קונדיטור תומר כבירי הוא מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"