מתוך הכתבה:
מרכיבים

  • 1 ראש חסה
  • 1 כרפס (סלרי) – רק הגבעולים
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 1 כוסות חומץ
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפיות קארי לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
  • שיניים קלופות מראש שום אחד
  • מעט עלי סלרי, לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החסה והכרפס ופורסים אותם.
  2. מרתיחים בסיר את המים יחד עם החומץ, הסוכר והקארי.
  3. מוסיפים לסיר את החסה, גבעולי הסלרי, עלי הסלרי ושיני השום, מרתיחים כ-10 שניות ומורידים מהאש.
  4. לאחר שהירקות מתקררים מעט מעבירים לצנצנת.
  5. החמוצים מוכנים לאכילה למחרת.