מרכיבים (כ-20 קובות)

מתוך הכתבה:

לבצק הקובה

  • 8 תפוחי אדמה מזן דזירה (בזן זה יש פחות מים ולכן קל יותר לעבוד אתו)
  • 1/4 1 כוסות קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי

  • 1 ק"ג בצל קצוץ
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס צימוקים

לטיגון

  • 2 ביצים טרופות
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים. מועכים לפירה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן. מורידים מהאש, מוסיפים צימוקים, צנוברים מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. יוצרים מבצק הקובה כדורים בגודל של לימון. באמצעות האגודל יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במילוי וסוגרים. משטחים מעט את הקובות.
  4. טובלים את הקובות בביצה הטרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק במשך 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.