עוגה שיהודי טורקיה נוהגים להכין בפסח.
מרכיבים (תבנית בקוטר 28 ס"מ)
לעוגה
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח מצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- מיץ מ-2 תפוזים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- אפשרות לקישוט: שקדים שלמים מולבנים
לסירופ
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר. כשהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה מוסיפים לה את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מערבבים יחד את קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים לביצים המוקצפות, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים. בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים לתוך התערובת.
- מוסיפים גם את האגוזים וקליפת התפוז ומערבבים בעדינות, רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, ואם רוצים מקשטים בשקדים מולבנים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- פורסים את העוגה ויוצקים על הפרוסות מהסירופ (הסירופ צריך להיות קר כשיוצקים אותו).