מרק שיהודי טורקיה נוהגים לאכול בליל הסדר.

מתוך הכתבה:
מרכיבים

למרק

  • 5 כוסות מים
  • 4 עלי מנגולד חתוכים דק
  • 1 ראש קטן של סלרי חתוך לקוביות
  • צרור קטן של עלי נענע קצוצים דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף סוכר
  • מלח לפי הטעם

לכופתאות

  • 1 כוס אורז טחון (אפשר לקנות בחנויות תבלינים ובחנויות טבע, או לטחון בבית במעבד מזון)
  • 300 גרם בשר בקר טחון (לא שמן)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט קינמון
  • קורט פלפל אנגלי
  • צרור קטן של עלי כרפס קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר את כל מרכיבי המרק מלבד השום, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה וכעבור 10 דקות מוסיפים את השום, הסוכר והמלח.
  3. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה.
  4. בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הכופתאות: מניחים את כל המרכיבים של הכופתאות בקערה ולשים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומחדדים אותם מעט בקצוות.
  5. לאחר שהמרק התבשל כשעה על אש נמוכה מוסיפים לו את הכופתאות ומבשלים כ-20 דקות.