מרק שיהודי טורקיה נוהגים לאכול בליל הסדר.
מרכיבים
למרק
- 5 כוסות מים
- 4 עלי מנגולד חתוכים דק
- 1 ראש קטן של סלרי חתוך לקוביות
- צרור קטן של עלי נענע קצוצים דק
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף סוכר
- מלח לפי הטעם
לכופתאות
- 1 כוס אורז טחון (אפשר לקנות בחנויות תבלינים ובחנויות טבע, או לטחון בבית במעבד מזון)
- 300 גרם בשר בקר טחון (לא שמן)
- קורט מלח
- קורט פלפל
- קורט קינמון
- קורט פלפל אנגלי
- צרור קטן של עלי כרפס קצוצים דק
אופן ההכנה
- מניחים בסיר את כל מרכיבי המרק מלבד השום, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה וכעבור 10 דקות מוסיפים את השום, הסוכר והמלח.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה.
- בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הכופתאות: מניחים את כל המרכיבים של הכופתאות בקערה ולשים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומחדדים אותם מעט בקצוות.
- לאחר שהמרק התבשל כשעה על אש נמוכה מוסיפים לו את הכופתאות ומבשלים כ-20 דקות.