המרכיבים:

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 כפית אבקת קפה נמס מומס במעט מים חמים
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם קמח תפו"א מנופה
  • 3/4 כוס אבקת שקדים
  • 1/2 שקית אבקת אפייה

להגשה:

  • גלידת וניל

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה ומערבבים עם השוקולד המומס בעזרת מרית. מוסיפים את הקפה ומערבבים.
  2. מקציפים ביצים בשלמותן יחד עם הסוכר 7-5 דקות במהירות גבוהה, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. יוצקים חלק מהקציפה לתוך השוקולד ומקפלים. מעבירים את התערובת לתוך הקציפה שנותרה ומקפלים במהירות.
  4. מוסיפים אבקת שקדים, קמח תפו"א ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר קטן ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 13 דקות.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין. ממלאים גלידת וניל בין שתי עוגיות.