מרכיבים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 כוס חלב
  • 6 מצות
  • אפשרות: פתיתי קוקוס או אגוזים מרוסקים

אופן ההכנה

  1. יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה. ברגע שהשמנת רותחת מכבים את האש ומורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את קוביות השוקולד לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים לתערובת להצטנן ומכניסים למקרר לכ-4 שעות, עד שהתערובת מוצקה וקרה לחלוטין.
  2. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר ומעבירים לקערת מיקסר. מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת מתרככת, תופחת מעט ומקבלת גוון בהיר.
  3. יוצקים את החלב לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה. יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
  4. בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים.
  5. מניחים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.