בהכנת הציפוי השתמשתי בשמן במקום במרגרינה. כתוצאה מכך הציפוי מעט פחות מוצק מאשר כרגיל, אבל טעים יותר – ובעל ברק אטרקטיבי.

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 6 מצות
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • אפשרות: פתיתי קוקוס או אגוזים מרוסקים

אופן ההכנה

  1. מניחים את קוביות השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והשמן בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות. מוציאים, מערבבים וחוזרים על התהליך עד שקוביות השוקולד נמסו כמעט לגמרי.
  2. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם אין ברשותכם מיקרוגל, אפשר להמיס את החומרים בסיר בן-מארי (סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים הרותחים בעדינות) תוך ערבוב מתמיד.
  3. יוצקים את מיץ התפוזים לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
  4. יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
  5. בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים.
  6. מניחים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.