בניגוד למקובל, במתכון זה האגסים אינם מבושלים בנוזל אלא צלויים. אנחנו בחרנו להגיש אותם עם סורבה קוקוס, אך אפשר ללוות אותם בכל סורבה אחר שאוהבים.

מרכיבים (4 מנות)

  • 6 אגסים קלופים, חצויים לאורך ומנוקים מחרצנים ומליבה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • מיץ מ-3 תפוזים ולימון אחד
  • סורבה קוקוס קנוי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את האגסים והסוכר ומטגנים על אש בינונית כמה דקות, עד שהאגסים משחימים קלות והסוכר הופך לקרמל. מדי פעם הופכים את האגסים.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון והתפוז ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
  4. מעבירים את תכולת המחבת לתבנית חסינת חום (מפיירקס, למשל). מכסים בנייר כסף.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שהאגסים רכים לגמרי. אם כל הנוזלים מתאדים בזמן האפייה מוסיפים לתבנית עוד קצת מיץ או מים.
  6. מגישים את האגסים חמים, עם מעט מהסירופ וכדור סורבה.

  • חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"