- מתוך הכתבה סדר אקספרס
מרכיבים (4 מנות)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, בגודל אחיד (הזנים בעלי הקליפה האדומה פחות מימיים ויותר טעימים. הגודל האחיד חשוב כדי להבטיח צלייה שווה של כל תפוחי האדמה).
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כף מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה (לא מקלפים).
- חותכים כל תפוח אדמה לרוחבו לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
- מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מבשלים את תפוחי האדמה על להבה בינונית עד שהם רכים לגמרי, כ-20 דקות. מוציאים מהמים ומייבשים. בשלב זה אפשר לצנן את תפוחי האדמה, להעביר אותם למקרר כשהם מכוסים היטב ולהשלים את הכנתם רק למחרת.
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
- מורחים בנדיבות שמן זית על פרוסות תפוחי האדמה משני צדיהן. מתבלים משני הצדדים במעט מלח גס ומניחים בתבנית.
- אופים כ-20 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ואופים 10 דקות נוספות, עד שהם משחימים.
- מגישים חם.
- חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"