סלט קל, טרי ופשוט שנותן הרבה כבוד לטעמם הטבעי של ירקות העונה.

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 פקעות שומר (שומר טוב צריך להיות מוצק ולבן)
  • 8 צנוניות פרוסות דק
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה

1. חותכים את העלים הירוקים של השומר ומשליכים אותם. אם החלק החיצוני

סיבי ומעט גס מסירים אותו במשיכה ומשליכים. פורסים דק את הפקעת הלבנה.

2. מעט לפני הגשת הסלט מערבבים בקערה את השומר והצנונית.

3. מתבלים בשמן, מיץ לימון ומלח. מערבבים ומגישים.

  • חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"