הפלאן הצרפתי הקלאסי מקבל טאץ' אסייתי בזכות הקוקוס והבוטנים.

מרכיבים (8 מנות)

לקרמל
  • 80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
  • 25 מ"ל (5 כפיות) מים
  • 1 כף מיץ לימון

לקרם
  • 400 מ"ל (1 פחית) חלב קוקוס קוקוס
  • 60 גרם (3 כפות) סוכר
  • 1/4 כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפה מגורדת דק מ-1/4 לימון
  • 3 ביצים (גודל L)

לעיטור
  • מעט שבבי קוקוס קלויים
  • 25 גרם (כ-2 כפות) בוטנים מלוחים קצוצים גס
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. שמים בסיר קטן את החומרים לקרמל (סוכר, מים ולימון). מביאים לרתיחה ומבשלים 2-1 דקות עד שנוצר סירופ. מורידים מהאש.
  3. יוצקים את הקרמל לקעריות אישיות. מסובבים את הקערות כדי שהקרמל יצפה גם מעט מהדפנות. מניחים בצד.
  4. טורפים בקערה את הביצים.
  5. שמים בסיר אחר את חלב הקוקוס, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון. מחממים עד לסף רתיחה (כשמתחילות להופיע בועות קטנות בשולי הסיר) ומורידים מהאש.
  6. מוזגים את חלב הקוקוס לקערה עם הביצים בזרם דק ואחיד תוך טריפה מתמדת (כדי שהביצים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות).
  7. יוצקים את התערובת לקעריות האישיות. מניחים את הקעריות בתוך תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ויוצקים לתבנית מים רותחים. המים צריכים להגיע עד למחצית מגובהן של הקעריות.
  8. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתייצב.
  9. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות - עדיף לפחות ללילה.
  10. לפני ההגשה משחררים את הפלאן מהקעריות באמצעות סכין חדה והופכים על צלחת הגשה
  11. מעטרים במעט קוקוס קלוי, בשבבי בוטנים ובעלי נענע.

  • חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"