רוטב עגבניות מעט פיקנטי, שישתדך נפלא לניוקי וישמח את הצמחונים שבחבורה (ולא רק אותם).

מרכיבים (8 מנות)

  • 8 כפות שמן זית מעולה
  • מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס
  • 4 שיני שום כתושות
  • 10-8 עגבניות בשלות, מגורדות גס בפומפייה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. במחבת רחבה מחממים בעדינות את השמן, הצ'ילי והשום (מקפידים שהשום לא ישחים – הדבר יפגע בטעמו של הרוטב).

2. מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים כמה דקות.

3. לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים על הרוטב כמה טיפות שמן זית.

  • חגי לרנר הוא מרצה בכיר בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"