ארוחת חג היא בדרך כלל משימה מורכבת ומפרכת, שבסופה המארחים מגיעים לשולחן החג באפיסת כוחות. אבל אפשר גם אחרת - הרשו לנו להציע לכם תפריט לארוחה שאפשר להכין מראש, כך שאת ערב החג תוכלו להקדיש לדברים החשובים באמת (כלומר, שנת צהריים). לפני הארוחה תצטרכו רק לחמם את המאכלים, לעשות כמה הכנות אחרונות קטנות – וזהו.

אז איך עושים את זה? הנה ההסברים, שלב אחר שלב.

התפריט

תוכנית העבודה

יומיים לפני הארוחה
  • מתחילים מהסוף, בהכנת פלאן הקוקוס (למעשה, את הפלאן אפשר להכין אפילו ביום שישי).
  • בזמן שהפלאן בתנור מתחילים בהכנת הדאוב הפרובנסלי (בשלב הראשון הוא מבושל על הכיריים).
  • כשהפלאן יוצא מהתנור מכניסים את הדאוב במקומו.
  • בזמן שהדאוב בתנור מכינים את רוטב העגבניות לניוקי ואת מרק החסה והאפונה.

יום לפני הארוחה
  • אופים בקומה התחתונה של התנור את תפוחי האדמה לניוקי ובו זמנית קולים בקומה העליונה את הפלפלים והחצילים לגלילות הירקות.
  • בזמן שתפוחי האדמה והירקות בתנור מכינים את סלט הרמולד ואת רוטב העגבניות לגלילות הירקות.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים מכינים את הניוקי.

בוקר יום הארוחה
  • מכינים את גלילות הירקות ושומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה (לא כדאי להכין אותן קודם כי אז טעמן ייפגע).
  • חולטים את השעועית הירוקה ושומרים בקירור.

לפני הארוחה
  • מטגנים את חזה האווז למרק.
  • מחממים על הכיריים את המרק.
  • מחממים על הכיריים את רוטב הארביאטה.
  • מחממים את תבשיל הדאוב על אש נמוכה, כשהוא מכוסה, במשך כחצי שעה עד שהבשר חם ורך.
  • מחממים את השעועית בתוך הרוטב של הדאוב. אם רוצים להכין אותה בנפרד, פשוט חולטים אותה במשך 3-2 דקות במים רותחים.
  • מבשלים את הניוקי במשך דקה בלבד במים רותחים ומסננים. אפשר גם להוציא אותם עם כף מחוררת ולנצל את המים הרותחים שבסיר לחימום השעועית. את הניוקי אפשר גם לחמם בתוך תבשיל הדאוב או רוטב העגבניות.

בזמן הארוחה
  • ממש לפני ההגשה הופכים את הפלאן על צלחות הגשה ומקשטים בקוקוס ובבוטנים.

כמה מילים על השף

חגי לרנר הוא מרכז מגמת הבישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים". הוא החל את דרכו המקצועית כסטאז'ר במסעדת היוקרה "תפוח זהב" של ישראל אהרוני, ולאחר מכן עבד כשנתיים ב"קרן" של חיים כהן. בהמשך ניהל את המטבח של מסעדת "ג'ויה" בהרצליה במשך כמה שנים. בתקופה זו ביקר כמה פעמים באיטליה, והתאהב סופית באוכל האיטלקי. בארבע השנים האחרונות מלווה לרנר קולינרית את מסעדות "רוסטיקו" בתל אביב.