קוראי היקרים, יש משהו שכדאי שתדעו. קצת קשה לי להגיד את זה, אבל האמת תיתן לי את הכוח.

הנה זה בא: מעולם לא הכנתי מקרונים צרפתיים.

כן, קראתם נכון. הדיסקוסים המתוקים בצבעי פסטל בשלל טעמים ומליות הם נייר לקמוס לבחינתו של בלוגר ראוי לשמו.

ואני, עצלנית שכמותי, פשוט אין לי כוח.

הרשו לי לרגע להגן על עצמי. אמנם אי אפשר להתכחש לחמידותם של המקרונים, אבל לי אישית הטעם לא שווה השקעה מאומצת של שעתיים - לא כולל זמן הליכה לחנות מתמחה לצורך רכישת אבקת שקדים. יש כל כך הרבה דברים יותר טעימים ו/או יפים שאפשר להכין בשעתיים, כמו זה או אלה או זה. לכן נראה שלא תראו אותי מעלה מתכון למקרונים בזמן הקרוב, עמכם הסליחה.

זהו, אמרתי את זה. הוקל לי.

מדוע, אם כן, שיתפתי אתכם בכל זה (מלבד הרגשת הזיכוך שבווידוי הפומבי)? מכיוון שיש מקרונים שאני דווקא כן מכינה.

הגרסה האמריקאית למקרונים עושה שימוש בקוקוס במקום באבקת שקדים, והיא קלה פי אלף מהגרסה הצרפתית. אפשר לומר שמקרון קוקוס הוא הבן דוד הסטלן של המקרון הצרפתי - פחות מהוקצע, אבל עדיין טעים ועם הרבה פחות השקעה. מקרון קוקוס הוא הבן דוד שהעדיף לראות טלויזיה במקום לעשות שיעורי בית. הוא הבן דוד שהבריז מכל השיעורים, אבל איכשהו עבר את הבגרויות. הוא הבן דוד שבמקום ללכת לאוניברסיטה פתח בלוג תמונות של חתולים ודווקא הרוויח מזה לא רע בכלל.

טוב נראה לי שהנמשל ברור - ואם לא, המשך בקו הכתיבה הזה ככל הנראה לא יעשה דבר כדי להבהיר אותו. בקיצור, כל מה שצריך לעשות כדי להכין מקרון קוקוס הוא להקציף ביצים (לא צריך להפריד אותן!) לערבב עם הקוקוס והסוכר - ויאללה לתנור. פשוט, מהיר וקל. את הנאגלה האחרונה הכנתי תוך כדי התארגנות הבוקר וזה לקח לי פחות מ-30 דקות, כולל אפייה ושטיפת כלים. מכיוון שאני ממש לא מהמתקתקים, אני מניחה שחלק מקוראי יצליחו להכין אותם גם בפחות זמן.

העוגיות כשרות פרווה, ללא חמאה או מרגרינה (למעשה, השמן היחיד במתכון משמש לשימון התבנית) - וכיאה לעונה גם כשרות לפסח, גם למי שלא אוכל קטניות. האמת היא שזוהי הסיבה שבגללה נזכרתי בעוגיות האלה, שהרי עוגיות קוקוס הן חברות של כבוד בנבחרת המתוקים לפסח. אז במקום לקנות עוגיות כשל"פ שספק אם האל הטוב יודע מה שמו בתוכן, נסו להכין בעצמכם.

מקרון קוקוס

מבוסס על מתכון מתוך הספר Vegetable Heaven של מולי קאצן

עלות: כ-7 שקלים

כמות: כ-30 עוגיות

מרכיבים
  • 3 ביצים (עדיף XL)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קוקוס
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 5-4 קוביות שוקולד (אופציונלי)

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום בינוני).
  2. משמנים תבנית אפייה.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים ואת תמצית הווניל כ-3 דקות, עד שהתערובת נהפכת לתפוחה ובהירה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הקוקוס, הסוכר והמלח ומקפלים לתוך הביצים.
  5. מניחים כפות מהתערובת על תבנית האפייה. התערובת עשויה להיות קצת פירורית ומתפרקת יותר מבצק עוגיות רגיל - זה בסדר. אם אתם מרגישים שהעוגיות שלכם מתפרקות, אפשר להדק קצת את התערובת כשהיא על הכף ולהחליק אותה לנייר האפייה. בכל מקרה, העוגיות יתייצבו בתנור.
  6. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות.

לאחר שהעוגיות התקררו מעט אפשר לעטר בשוקולד מומס:

  1. מניחים את קוביות השוקולד בכלי קטן וממיסים במיקרוגל (מחממים 30 שניות, מערבבים - וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין).
  2. מעבירים את השוקולד המומס לשקית סנדוויץ' (רכזו אותו בקצה אחד של השקית). חותכים את קצה השקית (עדיף להתחיל עם חור קטן מדי ולהגדיל מאשר לעשות חור גדול מדי ואז להצטרך להעביר את השוקולד לשקית חדשה) ומזליפים את השוקולד על המקרונים (אישי טוען שההסבר הזה לא ברור במיוחד למי שאף פעם לא התנסה בכך. באחד מהמתכונים הבאים אשתדל לצרף תמונות להמחשה).