מרכיבים (2 מנות)
- 4 ארטישוקים
- 4 בצלי שאלוט, פרוסים דק (אם אין – אפשר במקום בצל סגול אחד)
- כמה תותים, פרוסים דק
- 4 לימוני ליים (אם אין – אפשר במקום לימון אחד רגיל)
- שמן זית (בנדיבות!)
- 20 צלפים (גם 22 הולך)
- מלח גס
- פלפל שחור
- פלפל ירוק חריף פרוס דק, לפי הטעם
אופן ההכנה
- מרתיחים את הארטישוקים במשך כ-20 דקות. מוציאים מהמים ונותנים להם להתקרר.
- מפרידים מהארטישוקים את כל העלים עד שנשאר מהם רק הלב. אוכלים את העלים בהנאה.
- מפרידים בעדינות מלבבות הארטישוק את העלים הקטנים. מוציאים באמצעות כפית את הקוצים שבקצה.
- קוטמים את הלבבות מצדם השני (זה שלא היו בו קוצים).
- חותכים את הלבבות לפרוסות דקות.
- שמים בצלחת את פרוסות הארטישוק ואת פרוסות הבצל. מניחים עליהן את פרוסות התותים.
- מסירים משלושה מהלימונים את הקליפה וחותכים אותם לפרוסות דקות. מוסיפים לצלחת.
- מוסיפים לצלחת גם את הצלפים ואת פרוסות הפלפל החריף.
- מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ ליים מהלימון הנותר.
- אוכלים!