קצת לפני פסח מתחיל מרוץ המתכונים השנתי למרחקים ארוכים. כל האופים בארץ מחפשים מתכונים נטולי קמח שיהיו קינוח מושלם לארוחת החג. אופי ההארדקור הופכים עוגות רגילות לעוגות פסח על ידי שימוש בקמח מצות, תפוחי אדמה או שקדים טחונים. האופים המתונים יותר פשוט מחפשים מתכונים נטולי קמח ומאווררים מהארכיון מוּסים, מרנגים, מקפאים וסלטי פירות.

המתכון הזה הוא שעטנז בין עוגיית קוקוס לפסח לבין ציפוי לעוגה: טארט שתחתיתו "בצק" קוקוסי פריך והמילוי שלו גנאש שוקולד עשיר. התוצאה היא טארט דחוס ומאוד שוקולדי, שישתלב היטב עם הקפה של סוף הסדר. הטארט כשר לפסח, אך כשר חלבי (לערלים שכמותנו). כדי ליצור לו גרסת פרווה אפשר להשתמש בשמנת צמחית.

הטארט גמיש וישמח לקבל מילויים שונים ומגוונים. בסוף המתכון תמצאו כמה הצעות.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • שמן/חמאה לשימון התבנית

לתחתית הטארט

  • 2 כוסות קוקוס טחון לא ממותק
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלבוני ביצים (גודל L)
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח

למילוי הגנאש

  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 300 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו ומעלה) שבור לקוביות
  • כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180°.

נתחיל מהרכבת הבסיס: מערבבים את הקוקוס, הסוכר, החלבונים, הווניל והמלח בקערה. מוודאים שאין גושי קוקוס לא רטובים.

משמנים היטב תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. אפשר להשתמש גם בתבנית לא מתפרקת, אך יהיה כמעט בלתי אפשרי להוציא בחתיכה אחת את הטארט מהתבנית לפני ההגשה. חשוב מאוד לשמן גם את השוליים. הקוקוס נדבק מאוד לתבנית ויכול להתפרק כשמוציאים ממנה את העוגה.

משטחים את תערובת הקוקוס בתבנית. זה ייראה כאילו יש יותר מדי קוקוס, אך הקפידו לעצב שוליים רחבים ותחתית דקה כדי לעשות מקום לשוקולד.

   (צילום: ערן כ''ץ)
(צילום: ערן כ''ץ)

אופים את התחתית 20-15 דקות, עד להזהבה. מצננים לחלוטין.

מכינים את גנאש השוקולד: בגנאש שלנו היחס בין השוקולד לשמנת הוא לטובת השוקולד, מה שיוצר גנאש סמיך ושוקולדי. מי שרוצה גנאש דליל יותר, יכול להוסיף עוד רבע מיכל שמנת לתערובת. אם לא בא לכם לפתוח עוד מיכל שמנת, גם רבע כוס חלב 3% יעשה את העבודה.

מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה. אם רוצים להוסיף כפית תמצית וניל, מוסיפים אותה בסוף התהליך.

יוצקים את הגנאש על תחתית הטארט המצוננת.

נותנים לטארט להתייצב שעתיים על השיש, או שעה במקרר.

לפני ההגשה, משחררים את הטארט מהתבנית. אם קשה לו להשתחרר מניחים את התבנית מעל קערה עם מים רותחים. האדים יעזרו לטארט לצאת לחופשי.

גיוונים להרפתקנים

אחד היתרונות של המתכון הזה הוא הגמישות שלו. אפשר לשחק עם המילוי במגוון דרכים וכך ליצור טארטים שונים, כולם כשרים לפסח. מי שאוהב קינוחי פירות יוכל להכין, למשל, קרם שקדים ועליו פירות יער, או להשתמש במילוי של טארט התותים והקרם לעצלנים שלנו. ואפשר כמובן לשחק עם טעמי גנאש השוקולד על ידי הוספת טעמים בזמן חימום השמנת (כמו שעושים בהכנת טראפלס).

חג שמח!