מרכיבים

לדוקסל
  • 1 סלסילה של פטריות שמפיניון
  • 1 בצל קטן
  • 25 גרם חמאה

לראגו
  • 1 חבילה (350 גרם) נתחי סייטן (תחליף בשר מחלבון חיטה)
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה (רוטב עגבניות איטלקי)
  • 1/4 כוס חלב (לא חובה)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 ענף טימין טרי
  • כ-1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הדוקסל
  1. מנקים היטב את הפטריות (אבל לא שוטפים במים!) וקוטמים את החלק התחתון של הגבעול. קוצצים אותן דק ככל האפשר ומניחים בקערה.
  2. קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק ככל האפשר. מניחים עם הפטריות בקערה.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את תערובת הפטריות והבצל. מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתחילה להשחים ומפיצה ריח נעים. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הראגו
  1. קוצצים את הסייטן לפירורים קטנטנים (הכי פשוט במעבד מזון - חותכים את הסייטן לקוביות גדולות, מניחים בקערת מעבד מזון ומרסקים בפולסים).
  2. קוצצים את הירקות לקוביות קטנות ככל האפשר (גם כאן אפשר ומומלץ להיעזר במעבד המזון).
  3. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים תוך ערבוב כ-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים.
  4. מוסיפים לסיר את הסייטן הקצוץ ואת הדוקסל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לסיר את היין הלבן, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
  6. מוסיפים לסיר את הפסאטה ואת החלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב הופך לסמיך והירקות רכים לגמרי.
  7. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. מבשלים חמש דקות נוספות ומסירים מהאש.