מרכיבים
לדוקסל- 1 סלסילה של פטריות שמפיניון
- 1 בצל קטן
- 25 גרם חמאה
- 1 חבילה (350 גרם) נתחי סייטן (תחליף בשר מחלבון חיטה)
- 1 גזר
- 1 בצל
- 2 גבעולי סלרי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה (רוטב עגבניות איטלקי)
- 1/4 כוס חלב (לא חובה)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1 ענף טימין טרי
- כ-1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
הדוקסל- מנקים היטב את הפטריות (אבל לא שוטפים במים!) וקוטמים את החלק התחתון של הגבעול. קוצצים אותן דק ככל האפשר ומניחים בקערה.
- קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק ככל האפשר. מניחים עם הפטריות בקערה.
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את תערובת הפטריות והבצל. מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתחילה להשחים ומפיצה ריח נעים. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- קוצצים את הסייטן לפירורים קטנטנים (הכי פשוט במעבד מזון - חותכים את הסייטן לקוביות גדולות, מניחים בקערת מעבד מזון ומרסקים בפולסים).
- קוצצים את הירקות לקוביות קטנות ככל האפשר (גם כאן אפשר ומומלץ להיעזר במעבד המזון).
- מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים תוך ערבוב כ-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים.
- מוסיפים לסיר את הסייטן הקצוץ ואת הדוקסל ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את היין הלבן, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים לסיר את הפסאטה ואת החלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב הופך לסמיך והירקות רכים לגמרי.
- מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. מבשלים חמש דקות נוספות ומסירים מהאש.