מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בקבוק (700 מ"ל) פסאטה (רסק עגבניות איטלקי)
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב על להבה נמוכה עד שהוא הופך לשקוף – כ-10-5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומגבירים את הלהבה. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתפורר ומתחיל להשחים – כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, את האורגנו ואת הסוכר. מערבבים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה.
  4. מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב בסיר לא מכוסה, עד שהרוטב סמיך – כ-45 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את האש.