מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בקבוק (700 מ"ל) פסאטה (רסק עגבניות איטלקי)
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית סוכר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב על להבה נמוכה עד שהוא הופך לשקוף – כ-10-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומגבירים את הלהבה. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתפורר ומתחיל להשחים – כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, את האורגנו ואת הסוכר. מערבבים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה.
- מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב בסיר לא מכוסה, עד שהרוטב סמיך – כ-45 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את האש.