את המתכון לימדה אותי חמותי, סבתא חנה לסטר. זהו מאכל רומני קלאסי – צלי בקר במיץ עגבניות חמוץ-מתוק. פירוש שמו הוא "בשר בחומץ", אם כי במתכון של חנה אין חומץ. אפשר להגיש מנות קטנות של הצלי כמנה ראשונה, אבל מכיוון שהוא כל כך טעים אפשר להגיש אותו כמנה עיקרית עם תוספת - או סתם עם לחם טרי כדי לנגב את הרוטב המטריף.

מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר (חזה בקר או זרוע בקר) חתוך לקוביות לא קטנות (אפשר גם להשתמש בכנפי עוף ובגרוגרת עוף)
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות עבות או לשמונה פלחים
  • 2 עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • 3-2 פלפלים חתוכים לרבעים
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 5-4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח שטוחה

אופן ההכנה

  1. שמים את הבצלים הקצוצים בסיר עם מעט שמן ומניחים מעליהם את חתיכות הבשר. מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומערבבים מדי פעם עד שהבשר והבצלים משחימים.
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות, העגבניות המרוסקות והפלפלים.
  3. יוצקים לסיר כוס עד כוס וחצי מים רותחים – רק עד כדי כיסוי הבשר והירקות.
  4. מוסיפים את הסוכר והמלח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד עד שהבשר מתרכך.
  5. רצוי להניח מתחת לסיר תחתית מתכת עם חורים, שמיועדת לבישול ארוך על אש קטנה. תפקידה לפזר את חום האש באופן אחיד על פני כל תחתית הסיר.

גיוון

  • אפשר להוסיף למתכון מעט אבקת מרק עוף ומעט מיץ לימון טרי.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר