את המתכון הזה קיבלה עידית מחברתה לנה, ועל כן הוא מכונה אצלנו "העוף של לנה". חזה עוף מוקפץ בחלב קוקוס עם בוטנים שהולך מצוין עם אורז לבן. מה שטוב במתכון הזה הוא שמאוד קל להכין אותו ודרושה חצי שעה לכל היותר כדי לסיים את ההכנה, כך שאפשר להכין אותו במקביל לבישול האורז.

מרכיבים

  • חזה עוף (פרפר) אחד, חתוך לקוביות
  • 5-4 שיני שום קצוצות
  • פחית חלב קוקוס
  • חצי כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כף וחצי רוטב צ'ילי בוטנים
  • 1 כף סויה
  • חצי כפית שמן שומשום

לרוטב הצ'ילי-בוטנים

  • כף חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית דבש

מילה לצמחונים: במקום העוף אפשר להקפיץ 500 גרם פטריות שמפיניון (סלסילה אחת) או כ-300-250 גרם של טופו (משי, הכי טוב) ולבשל את הכל על פי ההוראות. יוצא מדהים גם ככה.

מילה על האורז: יש אינספור שיטות לבישול אורז, כולן טובות וראויות. לדעתנו המנה הזאת הולכת הכי טוב עם אורז מאודה בסגנון משפחת נרקיס: 2 כוסות אורז שטוף היטב (עדיף בסמטי) על 4 כוסות מים רותחים. מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום בינוני. מבשלים 20 דקות בסיר סגור. מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד לפחות עוד 20 דקות עם מכסה סגור. לאחר מכן, פותחים ומפוררים את האורז עם מזלג (ורק עם מזלג).

   (צילום: עידית נרקיס כ''ץ)
(צילום: עידית נרקיס כ''ץ)

אופן ההכנה

במתכון המקורי של לנה נעשה שימוש ברוטב צ'ילי-בוטנים של חברת "אוליביה". בזמן האחרון הרוטב הזה נעלם מהמדפים (לפחות בסופר שלנו) ופיתחנו תחליף ביתי שהוא לא פחות טוב מהמקור. מערבבים יחד חמאת בוטנים, צ'ילי מתוק, דבש ומים עד לקבלת תערובת אחידה.

   (צילום: עידית נרקיס כ''ץ)
(צילום: עידית נרקיס כ''ץ)

מחממים במחבת על אש גבוהה מעט שמן צמחי (לא זית!). כשהשמן חם מכניסים את השום ואת העוף ומקפיצים עד שהעוף מוכן מבחוץ והופך לבן (ובזהירות עם השום, שלא ישרף). העוף לא צריך להיות מוכן עד הסוף מכיוון שהוא עוד ימשיך להתבשל ברוטב (ראו תמונה).

   (צילום: עידית נרקיס כ''ץ)
(צילום: עידית נרקיס כ''ץ)

מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, הצ'ילי המתוק וכף וחצי מרוטב הצ'ילי-בוטנים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

חלב קוקוס מגיע בדרגות שונות של אחוזי שומן (בין 17% ל-22%) ובשמות שונים: קרם, חלב ונוזל קוקוס. ככל שהנוזל סמיך יותר (ובעל שם סמיך יותר), כך אחוז השומן גבוה יותר. מאחר שאנחנו לאחרונה שומרים על המשקל, השתמשנו בנוזל קוקוס שעשה את העבודה כמו שצריך.

מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים סויה ושמן שומשום וממשיכים לבשל עד שהרוטב והעוף מוכנים. כדי לדעת שהרוטב מוכן מבצעים את "מבחן הכף": טובלים כף ברוטב ומעבירים אצבע דרך הנוזל כך שנוצרים שני חלקים של רוטב. אם הרוטב מוכן, שני החלקים יישארו בנפרד ולא יזלגו זה לזה.

   (צילום: עידית נרקיס כ''ץ)
(צילום: עידית נרקיס כ''ץ)

כאשר העוף מוכן כל שנותר הוא לסדר יפה אורז על הצלחת, להניח מעליו עוף ולא פחות חשוב – רוטב, ולעטר בקצת בצל ירוק.

בתיאבון!