במתכון אני משתמשת בקישואים צהובים, אבל אם לא מקפידים על הצבע אפשר להכין אותה עם קישואים מזן זוקיני.

מרכיבים (4־6 מנות)

מתוך הכתבה:

לבסיס

  • 1 כוס פולנטה (קמח תירס, רצוי מקמח תירס מלא)
  • ‭4 1/4‬ כוסות מים
  • ‭1 1/2‬ כפיות מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 8 עלי ריחן חתוכים לרצועות עם מספריים
  • ‭1/4‬־‭1/3‬ כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
  • 1 כף חמאה

לירקות

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • 2 קישואים צהובים ארוכים, חתוכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
  • 1 קישוא עגול, חתוך לרבעים ופרוס גס
  • 1 פלפל צהוב גדול, חתוך לריבועים
  • 1 שן שום פרוסה
  • ‭1/3‬־‭1/2‬ כוס גרעיני תירס קפואים, מופשרים (לא הכרחי)
  • 1 גבעול רוזמרין מפורק לעלים

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מביאים 4 כוסות מים עם מלח לרתיחה.
  2. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי בחישה, את הפולנטה. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית־נמוכה וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד, תוך כדי בחישה, כ־20 דקות.
  3. מנקים את הפולנטה מדופנות הסיר, מוסיפים 1/4 כוס מים קרים וממשיכים לבשל 10 דקות (המים הקרים מאטים את בישול הפולנטה - ככל שבוחשים יותר ומבשלים לאט, הפולנטה תהיה קרמית יותר).
  4. בוחשים פנימה שמן זית, ריחן וצנוברים.
  5. יוצקים לתבנית עגולה משומנת בחמאה או בספריי שמן, ומניחים בצד.
  6. במחבת בינונית מחממים שמן זית וחמאה ומקפיצים קישואים ופלפלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.
  7. מוסיפים פרוסות שום, תירס ורוזמרין וממשיכים להקפיץ עד שהשום והרוזמרין פריכים ומושחמים קלות.
  8. מוציאים את התערובת עם כף מחוררת ומניחים על הפולנטה.

גיוון

  • אפשר לקשט את המנה גם בפרוסות דקיקות של פרמזן או בקוביות קטנות של גבינת עזים צפתית ‭.5%‬

ערכים תזונתיים

  • למנה (1/5 מהכמות):‭278 ‬ קלוריות, 7 גרם חלבון, 15 גרם שומן, 32 גרם פחמימות