במתכון אני משתמשת בקישואים צהובים, אבל אם לא מקפידים על הצבע אפשר להכין אותה עם קישואים מזן זוקיני.
מרכיבים (4־6 מנות)
לבסיס
- 1 כוס פולנטה (קמח תירס, רצוי מקמח תירס מלא)
- 4 1/4 כוסות מים
- 1 1/2 כפיות מלח
- 1 כף שמן זית
- 8 עלי ריחן חתוכים לרצועות עם מספריים
- 1/4־1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
- 1 כף חמאה
לירקות
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חמאה
- 2 קישואים צהובים ארוכים, חתוכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
- 1 קישוא עגול, חתוך לרבעים ופרוס גס
- 1 פלפל צהוב גדול, חתוך לריבועים
- 1 שן שום פרוסה
- 1/3־1/2 כוס גרעיני תירס קפואים, מופשרים (לא הכרחי)
- 1 גבעול רוזמרין מפורק לעלים
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מביאים 4 כוסות מים עם מלח לרתיחה.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי בחישה, את הפולנטה. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית־נמוכה וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד, תוך כדי בחישה, כ־20 דקות.
- מנקים את הפולנטה מדופנות הסיר, מוסיפים 1/4 כוס מים קרים וממשיכים לבשל 10 דקות (המים הקרים מאטים את בישול הפולנטה - ככל שבוחשים יותר ומבשלים לאט, הפולנטה תהיה קרמית יותר).
- בוחשים פנימה שמן זית, ריחן וצנוברים.
- יוצקים לתבנית עגולה משומנת בחמאה או בספריי שמן, ומניחים בצד.
- במחבת בינונית מחממים שמן זית וחמאה ומקפיצים קישואים ופלפלים על אש גבוהה עד שהם מתחילים להשחים.
- מוסיפים פרוסות שום, תירס ורוזמרין וממשיכים להקפיץ עד שהשום והרוזמרין פריכים ומושחמים קלות.
- מוציאים את התערובת עם כף מחוררת ומניחים על הפולנטה.
גיוון
- אפשר לקשט את המנה גם בפרוסות דקיקות של פרמזן או בקוביות קטנות של גבינת עזים צפתית .5%
ערכים תזונתיים
- למנה (1/5 מהכמות):278 קלוריות, 7 גרם חלבון, 15 גרם שומן, 32 גרם פחמימות