כלים
- תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
מרכיבים
- 2 כוסות 280) גרם) קמח
- 3 כפות 40) גרם) סוכר
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 חלמון גדול
- 1/8 כפית מלח
- 3-2 כפות מים, קרים מאוד
- 1 כוס 240) מ"ל) חלב
- 2/3 מכל (כ150- מ"ל) שמנת מתוקה
- 9 כפות (כ180- גרם) קונפיטורת פרי (השתמשתי ב6- כפות קונפיטורת משמש ו3- כפות קונפיטורת פטל שחור)
- 1/2 כוס פחות 2 כפות (סה"כ 80 גרם) סוכר
- 1 1/2 כוסות 150) גרם) פרג טחון
- 1 1/2 כוסות פחות 1 כף (סה"כ 100 גרם) פתיתי קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר, מומס
- 3 כפות מיץ לימון
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/3 מכל 100) מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הבצק
- שמים במעבד מזון בעל להב מתכת את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה. מעבדים במהירות בינונית ובהפסקות (פולסים) רק עד שמתקבלים פירורים קטנים.
- שמים את החלמון והמלח בקערית וטורפים בעזרת מזלג. מעבירים את החלמון הטרוף אל קערת מעבד המזון וממשיכים לעבד במהירות בינונית ובהפסקות.
- מוסיפים מעט מהמים ומעבדים רק עד שפירורי הבצק נדבקים זה לזה.
- מעבירים את פירורי הבצק אל משטח עבודה ומצמידים אותם בידיים לצורת כדור. פוחסים קלות את הבצק ועוטפים בחופשיות בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
המלית
- שמים בסיר בינוני את החלב, השמנת המתוקה, הקונפיטורה והסוכר. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעיסה מתחי־ לה לבעבע בעדינות.
- מוסיפים את הפרג, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהעיסה אחידה.
- מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את הקוקוס, השוקולד המומס ומיץ הלימון. מערבבים ומצננים.
ההרכבה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומסירים את הניילון.
- פורסים נייר אפייה על משטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה הגדול קצת מגודל התבנית והופכים לתבנית, עם הנייר למעלה.
- מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות.
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מוציאים את התבנית ודוקרים את הקלתית במזלג בכמה מקומות.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.
- מצננים 5 דקות. מעבירים את המלית לקלתית ומיישרים. אופים חצי שעה עד שהמלית יציבה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
הציפוי (אם רוצים)
- שמים בקערה בינונית את השוקולד.
- שמים את השמנת המתוקה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל עד שהיא רותחת.
- יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים 10 דקות.
- יוצקים על הפאי ומאחסנים במקרר בכלי סגור, עד שבוע.