כלים

  • תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

מרכיבים

מתוך הכתבה:
לבצק
  • 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
  • 3 כפות ‭40)‬ גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון גדול
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭3-2‬ כפות מים, קרים מאוד

למלית
  • 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) חלב
  • ‭2/3‬ מכל (כ‭150-‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 9 כפות (כ‭180-‬ גרם) קונפיטורת פרי (השתמשתי ב‭6-‬ כפות קונפיטורת משמש ו‭3-‬ כפות קונפיטורת פטל שחור)
  • ‭1/2‬ כוס פחות 2 כפות (סה"כ 80 גרם) סוכר
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭150)‬ גרם) פרג טחון
  • ‭1 1/2‬ כוסות פחות 1 כף (סה"כ 100 גרם) פתיתי קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר, מומס
  • 3 כפות מיץ לימון

אפשרות לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • ‭1/3‬ מכל ‭100)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים במעבד מזון בעל להב מתכת את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה. מעבדים במהירות בינונית ובהפסקות (פולסים) רק עד שמתקבלים פירורים קטנים.
  2. שמים את החלמון והמלח בקערית וטורפים בעזרת מזלג. מעבירים את החלמון הטרוף אל קערת מעבד המזון וממשיכים לעבד במהירות בינונית ובהפסקות.
  3. מוסיפים מעט מהמים ומעבדים רק עד שפירורי הבצק נדבקים זה לזה.
  4. מעבירים את פירורי הבצק אל משטח עבודה ומצמידים אותם בידיים לצורת כדור. פוחסים קלות את הבצק ועוטפים בחופשיות בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כחצי שעה.

המלית

  1. שמים בסיר בינוני את החלב, השמנת המתוקה, הקונפיטורה והסוכר. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעיסה מתחי־ לה לבעבע בעדינות.
  2. מוסיפים את הפרג, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהעיסה אחידה.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את הקוקוס, השוקולד המומס ומיץ הלימון. מערבבים ומצננים.

ההרכבה

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומסירים את הניילון.
  2. פורסים נייר אפייה על משטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה הגדול קצת מגודל התבנית והופכים לתבנית, עם הנייר למעלה.
  3. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  5. מוציאים את התבנית ודוקרים את הקלתית במזלג בכמה מקומות.
  6. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.
  7. מצננים 5 דקות. מעבירים את המלית לקלתית ומיישרים. אופים חצי שעה עד שהמלית יציבה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

הציפוי (אם רוצים)

  1. שמים בקערה בינונית את השוקולד.
  2. שמים את השמנת המתוקה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל עד שהיא רותחת.
  3. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים 10 דקות.
  4. יוצקים על הפאי ומאחסנים במקרר בכלי סגור, עד שבוע.