"מדי יום שישי הייתה איטה מוסמן שולחת אחת מבנותיה עם טס של עוגיות פרג ניחוחיות ישר מן התנור להקיש בנימוס על דלתו של 'פאני פולקובניק‭,'‬ להחוות לו קידה קלה בכפיפת ברך, ולאחל לו בשם כל המשפחה 'שבת שלום‭."'‬

שורות קסומות אלה הן מתוך ספרו המופלא של עמוס עוז "סיפור על אהבה וחושך‭."‬ הכינו אוזני המן במלית פרג מתובל בדבש ומבושם בקליפות הדרים, סדרו על מגש וצאו לכבד את השכנים לכבוד החג.

המרכיבים (35 אוזני המן)

מתוך הכתבה:

לבצק

  • ‭2 1/2‬ כוסות ‭350)‬ גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר
  • 1 חלמון ‭1/4‬ כוס ‭60)‬ מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 200 גרם מרגרינה, רצוי בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות בינוניות

למלית
  • ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר
  • ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) חלב
  • 1 כוס ‭1 +‬ כף ‭100)‬ גרם) פרג טחון
  • 2 כפות ‭20)‬ גרם) סולת
  • ‭1/4‬ כוס ‭80)‬ גרם) דבש
  • ‭2/3‬ כוס ‭75)‬ גרם) קליפות הדרים מיובשות, חתוכות לחתיכות קטנות

להברשה
  • 1 חלמון, טרוף במזלג

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל, ובאמצעות וו הלישה מערבלים במהירות בינונית רק עד שמתקבל בצק הנפרד מדופנות הקערה.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
  3. המלית: שמים בסיר בינוני את הסוכר, החלב, הפרג והסולת. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרג סופח את הנוזלים והעיסה מסמיכה.
  4. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הדבש וקליפות ההדרים. מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.
  7. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה בעובי ‭5-4‬ מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר ‭8-7‬ ס"מ (גודל של כוס סטנדרטית‭.(‬
  8. מברישים בעדינות את שולי העיגולים בחלבון הטרוף. מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית גדושה מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן.
  9. מניחים בתבנית ואופים כ‭20-‬ דקות עד שהבצק מזהיב קלות.
  10. מכינים כך אוזני המן מכל כמות הבצק והמלית.
  11. מצננים ומגישים.

אחסון

  • אפשר לשמור בכלי סגור עד שבוע.

נשארה מלית? הנה רעיון

  • השתמשו במלית כמו בריבה – ערבבו כפית ממנה ביוגורט או מרחו אותה על פרוסת לחם או קרקר. מצוין.