מרכיבים (כ100- עוגיות)
-
- 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 2 כפות 30) גרם) מים חמים
- 1/2 כוס 50) גרם) זרעוני פרג לא טחונים
- 2/3 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
- 150 גרם חמאה או מרגרינה, בטמפרטורת החדר (אם משתמשים בחמאה מלוחה, מפחיתים את כמות המלח לחצי כפית)
- 1/2 כוס 90-80) גרם) בצל מרוסק או קצוץ דק מאוד, סחוט מהנוזלים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות) ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
- שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים, לבד מהבצל, ומערבלים במהירות בינונית כ2- דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מוסיפים את הבצל ומערבלים כחצי דקה רק עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדופנות הקערה. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לשניים.
- מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה דק בגודל 32 על 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ.
- חותכים את העלה, בעזרת גלגלת או בסכין חדה, למלבנים או למעוינים.
- מעבירים אל התבנית ואופים 20-17 דקות עד שהעוגיות משחימות קצת. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לגמרי.
- מכינים כך עוגיות גם מחלק הבצק השני.
- מגישים או מאחסנים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע.