מרכיבים (כ‭100-‬ עוגיות)

  • מתוך הכתבה:
    2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
  • ‭1 1/2‬ כפיות אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ‭30)‬ גרם) מים חמים
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) זרעוני פרג לא טחונים
  • ‭2/3‬ כפית מלח
  • ‭1/3‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 150 גרם חמאה או מרגרינה, בטמפרטורת החדר (אם משתמשים בחמאה מלוחה, מפחיתים את כמות המלח לחצי כפית)
  • ‭1/2‬ כוס ‭90-80)‬ גרם) בצל מרוסק או קצוץ דק מאוד, סחוט מהנוזלים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים, לבד מהבצל, ומערבלים במהירות בינונית כ‭2-‬ דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מוסיפים את הבצל ומערבלים כחצי דקה רק עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדופנות הקערה. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לשניים.
  5. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה דק בגודל 32 על 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ.
  6. חותכים את העלה, בעזרת גלגלת או בסכין חדה, למלבנים או למעוינים.
  7. מעבירים אל התבנית ואופים ‭20-17‬ דקות עד שהעוגיות משחימות קצת. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לגמרי.
  8. מכינים כך עוגיות גם מחלק הבצק השני.
  9. מגישים או מאחסנים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע.