פרג מקושר אצל רוב האנשים אך ורק למאכלים מתוקים, אך למעשה הוא שידוך הולם גם למנות מלוחות וחריפות. הנה שני רעיונות לשילוב פרג במאכלים מלוחים -

הקפידו לקנות פרג טרי, שנטחן במקום לעיניכם. בבית, העבירו את הפרג לכלי אטום או לשקית סגורה היטב ואחסנו במקפיא כדי לשמור על טריותו

עוגיות קרקר חריפות מעט של פרג ובצל, ומאפים דמויי בייגלה של פרג ומלח גס. הם מתאימים לנשנוש ולאירוח לצד מתבלי גבינות רכות ומתובלות, קוביות גבינה צהובה, ממרחי דגים קרים, זיתים וירקות.

מי שיבחרו לדבוק בצירוף הוותיק (והמנצח!) של פרג וסוכר ימצאו בהמשך גם מתכונים לשטרודל שמרים במלית פרג ולימון, פאי פרג ושוקולד, ואיך לא - גם אוזני המן (שלטובת הגיוון נוספו למלית שלהן קליפות הדרים ודבש).

אבל לפני הכל - טיפ חשוב: הקפידו לקנות פרג טרי, שנטחן במקום לעיניכם. בבית, העבירו את הפרג לכלי אטום או לשקית סגורה היטב ואחסנו במקפיא כדי לשמור על טריותו.