אם יש משהו שראוי לתואר "גורמה בלוף‭,"‬ הרי זה המרק הזה. ככל הזכור לי, הוא נולד בשנות ה-70 במטבח שלי, אבל ייתכן מאוד שאני טועה והגרסה שלי היא רק וריאציה על משהו שאכלתי במקום אחר. מכל מקום, באותה תקופה לא היה אספרגוס טרי במרכול והקומבינה הזאת מילאה את החסר: הקישואים נתנו את הנפח ואת הטריות, אבקת המרק את טעם האספרגוס - והשימורים השלימו את הבלוף.

מרכיבים (10-8 מנות)

  • 1 ק"ג קישואים, קלופים וחתוכים גס
  • 350 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
  • 1 קופסה (330‬ מ"ל) אספרגוס משומר
  • 3 כוסות מרק עוף (או מים)
  • 1 שקית (5 מנות) אבקת מרק אספרגוס
  • 2 כוסות שמנת מתוקה (או חלב קוקוס)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הקישואים ותפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. שופכים את המים ושומרים את הירקות בצד.
  2. יוצקים לסיר את הנוזלים משימורי האספרגוס.
  3. מסירים את הראשים מנצרי האספרגוס ושומרים אותם לעיטור. את הנצרים עצמם חותכים לכמה קטעים ומצרפים לסיר.
  4. מרסקים את הירקות בתוך הסיר, בממחה ידני.
  5. מכינים בסיר נפרד מרק מהאבקה שבשקית, לפי ההוראות שעל האריזה. מאחדים את שני המרקים, מערבבים ומתבלים היטב.
  6. מוסיפים לסיר את השמנת ומחממים עד לרתיחה. טועמים ומוסיפים תיבול, אם יש צורך.
  7. יוצקים לצלחות אישיות ומעטרים כל צלחת בכמה ראשי אספרגוס. מגישים חם.

גיוונים

  • אם המרק דליל מדי, מסמיכים אותו בשבבים מיובשים של מחית תפוחי אדמה. מוסיפים מעט מהם למרק הרותח, תוך בחישה. אם המרק עדיין דליל, תמיד אפשר להוסיף לו עוד קצת שבבים.
  • חלב קוקוס הוא תחליף עכשווי מוצלח לשמנת מתוקה. מומלץ לקנות אבקה של חלב קוקוס ולהחזיקה בצנצנת, כדי להוסיפה למרקים ולתבשילים כתיבול.
  • כדי לצמצם את כמות הקלוריות, אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לקפה.
  • אספרגוס טרי יכול להחליף את המשומר, כמובן. את הראשים לעיטור די לבשל שתי דקות. את הנצרים בלי הראשים מבשלים יחד עם הקישואים.
  • בשעת ההגשה, אפשר לזרות על כל מנה שמיר קצוץ או בצלית (עירית) קצוצה, לתוספת טעם ולהדגשת הגוון הירקרק של המרק.