אין זה מקרה שרק מעטות מאבקות המרק נמכרות באריזות גדולות. אלה הן השימושיות ביותר למטרות לא-מרקיות בעליל. האבקות שמומלץ לקנותן בכמות גדולה ולנצלן למאכלים שונים הן של מרקי עוף, בצל ופטריות. הנה כמה דרכים לשדרג באמצעותן מאכלים בקלות:

פשטידת גבינה ופטריות

מטגנים בצל קצוץ ו-250 גרם פטריות פרוסות ומערבבים עם 750 גרם גבינה לבנה רכה, 5 ביצים, 5 כפות אבקת מרק פטריות ו-100 גרם גבינת קשקבל מגוררת. אופים בחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות) כ-40 דקות

משרה לשוקי עוף בתנור

מערבבים בקערה את החומרים הבאים, 2 כפות מכל אחד: אבקת מרק עוף, רוטב סויה, סוכר חום, דבש, חומץ, שום כתוש, קטשופ חריף וג'ינג'ר טרי מגורר. יוצקים על 1 ק"ג שוקיים וכנפיים ומאחסנים לילה במקרר. אופים למחרת בחום בינוני-גבוה (190 מעלות) כשעה.

תיבול לתפוחי אדמה ובטטות אפויים

מסדרים בתבנית פרוסות תפוחי אדמה ובטטות ומניחים עליהן 2 גבעולי רוזמרין. מערבבים 1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת מרק בצל ויוצקים לתבנית. אופים כשעה בחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות).

תוספת לקציצות

אבקת מרק עוף משפרת את טעמן של קציצות שונות, לא רק מבשר. כשמכינים קציצות מירקות מבושלים או ממחית תפוחי אדמה, אפשר להוסיף לכל 500 גרם של עיסה 2-1 כפות של אבקת מרק פטריות או מרק בצל. כדאי להשהות את העיסה לפחות חצי שעה לפני הטיגון, כדי שהשבבים היבשים שבאבקה יספיקו להתרכך.

מלית לשבלולי בצק

מערבבים 250 גרם גבינה לבנה מסוג טבורוג (או "תבור‭,‬ או "טוב טעם‭250 ,("‬ גרם גבינת פטה (או בולגרית) מפוררת, 4 כפות אבקת מרק בצל (או מרק פטריות) וביצה אחת. מורחים על בצק עלים מרודד, מגלגלים לגלילה, פורסים עבה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום בינוני ‭180)‬ מעלות) כ-20 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים. המלית טובה גם לבורקס.