באמריקה מולדתו קראו לו "קליפורניה דיפ" והוא נחשב שם (עד היום) המטבל הפופולרי ביותר של כל הזמנים. היו לכך שתי סיבות לפחות. ראשית, הוא קל עד מאוד להכנה: מערבבים אבקת מרק בצל עם שמנת חמוצה וזה זה. שנית, לאמריקאים היו המון הזדמנויות להגיש אותו. להזדמנויות האלה קראו מסיבות קוקטייל ובשנות ה-60 הן היו צורת בילוי גורפת. איש לא נמלט מהן, ואף לא ממטבל הבצל שהוגש בהן. מסיבות הקוקטייל לא קסמו מעולם לישראלים (שאוהבים לשבת בנוח עם קפה ועוגה - יותר מאשר לעמוד שלא בנוח עם דרינק ביד אחת ובדל גזר בשנייה‭,(‬ אך המטבל שליווה אותן באמריקה חדר בכל זאת לבתי ישראל. בשני העשורים האחרונים הוא נעלם מהעין הציבורית, אך מאחר שלא נס ליחו גם בגיל ארבעים ומשהו, זה המקום להזכיר נשכחות.

מרכיבים

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 1 שקית (5 מנות) אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

  1. מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת המרק ומשהים במקרר שעה לפחות.
  2. מגישים בקערית שמונחת על צלחת הגשה וסביבה מסודרים קרקרים או מקלונים של ירקות טריים: גזר, גבעולי כרפס, מלפפון ופלפלים בכמה צבעים.

גיוון

  • אפשר להחליף גביע אחד של שמנת ב-250 גרם גבינת שמנת.