הביצים מספקות חלבון והבטטות פחמימות - וכך אפשר ליהנות מארוחה מלאה ומאוזנת בקדרה אחת.

מרכיבים (6 מנות)

  • 3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות עבות
  • 4 ראשי שומר
  • 4 לפתות, קלופות
  • 4 בצלים, קלופים וחצויים
  • ‭8-7‬ ארטישוקים ירושלמיים, קלופים
  • 1 שורש סלרי, קלוף
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
  • שיניים מ-1/2‬ ראש שום, קלופות
  • 6 ביצים, קשות
  • 2 כפות שמן זית
  • עשבי תיבול לפי הטעם – למשל רוזמרין, תימין, בזיליקום
  • פלפל שחור גרוס גס
  • מלח גס

אופן ההכנה

  1. טובלים את הקדרה במים למשך 20 דקות או מרטיבים אותה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  3. יוצקים כוס מים לתחתית הקדרה ומוסיפים את כל הירקות, שלמים או חצויים. מסדרים את הביצים בין הירקות.
  4. שמים בקערית קטנה את שמן הזית, עשבי התיבול, פלפל ומלח. מטפטפים את השמן המתובל על כל הירקות.
  5. מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור. אופים שעתיים עד שעתיים וחצי, במהלכן בודקים מדי פעם אם הירקות רכים דיים. מגישים חם.