הביצים מספקות חלבון והבטטות פחמימות - וכך אפשר ליהנות מארוחה מלאה ומאוזנת בקדרה אחת.
מרכיבים (6 מנות)
- 3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות עבות
- 4 ראשי שומר
- 4 לפתות, קלופות
- 4 בצלים, קלופים וחצויים
- 8-7 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים
- 1 שורש סלרי, קלוף
- 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
- שיניים מ-1/2 ראש שום, קלופות
- 6 ביצים, קשות
- 2 כפות שמן זית
- עשבי תיבול לפי הטעם – למשל רוזמרין, תימין, בזיליקום
- פלפל שחור גרוס גס
- מלח גס
אופן ההכנה
- טובלים את הקדרה במים למשך 20 דקות או מרטיבים אותה.
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- יוצקים כוס מים לתחתית הקדרה ומוסיפים את כל הירקות, שלמים או חצויים. מסדרים את הביצים בין הירקות.
- שמים בקערית קטנה את שמן הזית, עשבי התיבול, פלפל ומלח. מטפטפים את השמן המתובל על כל הירקות.
- מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור. אופים שעתיים עד שעתיים וחצי, במהלכן בודקים מדי פעם אם הירקות רכים דיים. מגישים חם.