גנאש בהגדרה מקצועית הוא שוקולד המומס עם נוזל כלשהו. במקרה הפופולרי זו שמנת, אולם אפשר להמיס שוקולד עם תה וכך להוסיף טעמי תה ירוק ועשבי תבלין כמו למון גראס לשוקולד ולתבל בווניל, קינמון, קפה וכו‭,'‬ ולקבל גנאש נטול שמנת. הכנתי את הגרסה הפשוטה ביותר, והתוצאה הייתה נהדרת.

מרכיבים

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף וויסקי
  • ‭1/4‬ כפית אבקת וניל אמיתית (להשיג בחנויות קונדיטוריה)
  • 8 כפות מים

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
  2. מניחים מעליו קערה כך שתחתיתה לא תיגע בפני המים ושמים בה את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומוסיפים בהדרגה את הווניל, הוויסקי והמים. מערבבים עד לקבלת משחה אחידה ומבריקה. אם משתמשים בגנאש לציפוי, מצפים איתו את העוגה ומאחסנים במקרר. אפשר גם לטבול בקרם תותים או פירות אחרים.