מתכון של צבי אושרת מנצרת עלית.

מרכיבים

  • 1 ק"ג בצל אדום יבש
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • ½ 1 (300 גרם) כוסות סוכר חום
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

  1. פורסים את הבצל דק.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהוא הופך שקוף ומבריק.
  3. לחוד, בסיר קטן אחר מבשלים את היין והסוכר במשך 1/4 שעה.
  4. מוסיפים לסיר עם הבצל את סירופ הסוכר ואת החומץ ומבשלים עד לקבלת ריבה דלילה. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב במכסים ומדביקים תוויות עם שם הריבה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר