מתכון של ורד ליברמן מגן שומרון.
מרכיבים
- 1 ק"ג אגסים אחרי קילוף והוצאת הפנים (שומרים את תוך האגס עם הזרעים)
- 1 תפוח לא קלוף, מנוקה מתוכו (שומרים את תוך התפוח)
- 1 ק"ג סוכר
אופן ההכנה (הכנת הריבה אורכת 3 ימים)
- חותכים את האגסים לקוביות, מכניסים את הזרעים ותוך האגסים והתפוחים לפיסת בד, מלמלה קשורה.
- מכניסים את האגסים, התפוח שקית הבד והסוכר לתוך סיר ומשהים למשך הלילה.
- למחרת מחממים את המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה. מכבים את האש וממתינים 24 שעות.
- ביום השני והשלישי מחממים שוב את הריבה ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה כל פעם.
- בסיום הבישול השלישי מוציאים את חבילת הבד מהריבה ומרסקים את הריבה בבלנדר (נוח לעשות זאת בתוך הסיר עצמו בעזרת בלנדר מוט) עד למרקם הרצוי.
- ממלאים בצנצנות מעוקרות סוגרים היטב במכסה ומדביקים תווית עם שם הריבה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר