מתכון של ורד ליברמן מגן שומרון.

מרכיבים

  • 1 ק"ג אגסים אחרי קילוף והוצאת הפנים (שומרים את תוך האגס עם הזרעים)
  • 1 תפוח לא קלוף, מנוקה מתוכו (שומרים את תוך התפוח)
  • 1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה (הכנת הריבה אורכת 3 ימים)

  1. חותכים את האגסים לקוביות, מכניסים את הזרעים ותוך האגסים והתפוחים לפיסת בד, מלמלה קשורה.
  2. מכניסים את האגסים, התפוח שקית הבד והסוכר לתוך סיר ומשהים למשך הלילה.
  3. למחרת מחממים את המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה. מכבים את האש וממתינים 24 שעות.
  4. ביום השני והשלישי מחממים שוב את הריבה ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה כל פעם.
  5. בסיום הבישול השלישי מוציאים את חבילת הבד מהריבה ומרסקים את הריבה בבלנדר (נוח לעשות זאת בתוך הסיר עצמו בעזרת בלנדר מוט) עד למרקם הרצוי.
  6. ממלאים בצנצנות מעוקרות סוגרים היטב במכסה ומדביקים תווית עם שם הריבה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר