מרכיבים

  • 1 ק"ג סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 ק"ג תפוזונים (קומקווט)
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • מיץ מלימון אחד (60 מ"ל)

אופן ההכנה

  1. חורצים את התפוזונים. מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את התפוזונים והג'ינג'ר לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות, מכבים את האש ומשהים 24-12 שעות.
  3. מחממים שנית ומבשלים עד שהסירופ מסמיך והופך לריבה נוזלית למדי. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד כמה דקות ומכבים את האש. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר