מתכון של מזל לוי מטבריה.

מרכיבים

  • 1 ק"ג חצילונים קטנטנים
  • 1 ק"ג סוכר
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 כפית זנגביל טחון
  • 1 כפית ציפורן טחון
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מחוררים את החצילים היטב בעזרת קיסם שיניים. מניחים אותם בסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי החצילים, מחממים עד כמעט רתיחה ומכבים את האש.
  2. משאירים את החצילים בסיר עם המים עד שהמים מתקררים.
  3. שופכים את המים שבסיר ומסננים את החצילים היטב מהנוזלים.
  4. מחזירים את החצילים לסיר, מוסיפים את הסוכר והתבלינים.
  5. מחממים עד שהסוכר נמס ומבשלים על אש קטנה עד שהסירופ הופך סמיך.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר