מרכיבים

  • 1/2 ק"ג גזר מגורר גס
  • 1/2 ק"ג דלעת מגוררת גס
  • 1 ק"ג סוכר
  • 4 כוסות מיץ תפוזים טרי
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר מספיק עמוק את הגזר הדלעת ומיץ התפוזים.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, בוחשים ומחכים לפחות שעה.
  4. מחממים על אש קטנה עד לרתיחה ומבשלים עד שהדלעת והגזר הופכים קצת שקופים.
  5. מוסיפים לסיר את גרדת קליפת הלימון והמלח ומבשלים עד שהריבה מגיעה כמעט לסמיכות הרצויה. מוסיפים את הצימוקים מבשלים עוד דקה או שתיים ומכבים את האש. יוצקים את המרקחת לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר