מרכיבים

  • 300 גרם אטריות ביצים דקות
  • 4 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם צימוקים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • מרגרינה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האיטריות בסיר עם מים וכשהן רכות מסננים אותן מהמים.
  2. שוברים ומערבבים את הביצים אחת אחרי השניה לתוך האטריות תוך עירבוב מהיר.
  3. מוסיפים את התבלינים והצימוקים ומערבבים.
  4. מחממים בסיר לא גדול את השמן והסוכר ומבשלים עד שמתקבל קרמל.
  5. יוצקים את הקרמל לתוך האיטריות תוך ערבוב מהיר.
  6. מעבירים את תערובת האטריות לתבנית משומנת, מכסים במכסה ואופים ב-180 מעלות כשעה וחצי.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר