מרכיבים

  • 200 גרם פסטה קצרה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פלפלים מכל הצבעים חתוכים לרצועות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 50 גרם אגוזי מלך שבורים
  • 1/2 כוס עלי נענע שלמים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 2 עגבניות קלופות מרוסקות
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 3 עגבניות פרוסות

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה עד ריכוך, מסננים מהנוזלים, יוצקים עליה את שתי כפות שמן הזית ומערבבים.
  2. מטגנים את רצועות הפלפלים עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות.
  3. מוסיפים לפסטה את הפלפלים המטוגנים, האגוזים, עלי הנענע השלמים והתבלינים.
  4. מערבבים את הנענע הטחונה עם העגבניות המרוסקות והשמנת המתוקה. מתבלים באבקת מרק עוף ומערבבים.
  5. מסדרים בתחתית תבנית פיירקס את פרוסות העגבניות, משטחים עליהן את תערובת הפסטה ויוצקים מעל את רוטב השמנת והנענע.
  6. אופים בתנור בחום בינוני 15-10 דקות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר