מרכיבים
- 200 גרם פסטה קצרה
- 2 כפות שמן זית
- 4 פלפלים מכל הצבעים חתוכים לרצועות
- 1/4 כוס שמן זית
- 50 גרם אגוזי מלך שבורים
- 1/2 כוס עלי נענע שלמים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 עגבניות קלופות מרוסקות
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
- 3 עגבניות פרוסות
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה עד ריכוך, מסננים מהנוזלים, יוצקים עליה את שתי כפות שמן הזית ומערבבים.
- מטגנים את רצועות הפלפלים עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות.
- מוסיפים לפסטה את הפלפלים המטוגנים, האגוזים, עלי הנענע השלמים והתבלינים.
- מערבבים את הנענע הטחונה עם העגבניות המרוסקות והשמנת המתוקה. מתבלים באבקת מרק עוף ומערבבים.
- מסדרים בתחתית תבנית פיירקס את פרוסות העגבניות, משטחים עליהן את תערובת הפסטה ויוצקים מעל את רוטב השמנת והנענע.
- אופים בתנור בחום בינוני 15-10 דקות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר