מרכיבים
פירה תפוחי אדמה
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 כף מלח
- 50 גרם מרגרינה
- 1 כפית מלח
בשר
- 1/2 ק"ג בשר טלה או כבש, טחון
- 1/2 ק"ג בצל קלוף וקצוץ גס
- 50 גרם אליה (שומן כבש) קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כף כמון
- 100 גרם צנוברים
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מסננים מהמים ומועכים עם המרגרינה והמלח.
- מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים למחבת את חתיכות האליה, הבצל והבשר ומטגנים עד שהבשר מטוגן והבצל רך ושקוף.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים יחד עוד דקה.
- משטחים ומהדקים את תערובת הבשר בתחתית תבנית קפיצית עגולה. משטחים על גבי הבשר את פירה תפוחי האדמה.
- אופים בתנור בחום בינוני 20-15 דקות.
- קולים קצת את הצנוברים במחבת ומפזרים על כל מנה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר