מרכיבים

פירה תפוחי אדמה

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1 כף מלח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 כפית מלח

בשר

  • 1/2 ק"ג בשר טלה או כבש, טחון
  • 1/2 ק"ג בצל קלוף וקצוץ גס
  • 50 גרם אליה (שומן כבש) קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף כמון
  • 100 גרם צנוברים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מסננים מהמים ומועכים עם המרגרינה והמלח.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים למחבת את חתיכות האליה, הבצל והבשר ומטגנים עד שהבשר מטוגן והבצל רך ושקוף.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים יחד עוד דקה.
  4. משטחים ומהדקים את תערובת הבשר בתחתית תבנית קפיצית עגולה. משטחים על גבי הבשר את פירה תפוחי האדמה.
  5. אופים בתנור בחום בינוני 20-15 דקות.
  6. קולים קצת את הצנוברים במחבת ומפזרים על כל מנה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר