מתכון של אניה קירשנבאום מרמת ישי.
מרכיבים
- 1 עוף שלם
- 300 גרם דלעת חתוכה לפרוסות
- 4 תפוחי אדמה קטנים
- 2 גזרים חתוכים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
תיבול העוף
- 3-2 כפות שמן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
מילוי
- 150 גרם בורגול
- 1/2 ק"ג בצל קצוץ
- 4-3 כפות שמן
- 25 גרם אבקת מרק פטריות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי תיבול העוף ומעסים בבלילה את העוף מבחוץ ומבפנים.
- מילוי: שוטפים את הבורגול ומשרים אותו במים רותחים ל-10 דקות
- מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא הופך זהוב כהה.
- מערבבים יחד את הבורגול עם הבצל המטוגן והתבלינים, ממלאים את העוף וסוגרים בעזרת קיסמים או חוט תפירה.
- מניחים את פרוסות הדלעת בתחתית הסיר. מניחים את העוף על הדלעת ומסביבו מניחים את תפוחי האדמה והגזרים.
- מפזרים את התבלינים מסביב לעוף ויוצקים פנימה בזהירות מים בגובה מחצית מגובה העוף.
- סוגרים את הסיר ואופים בתנור בחום בינוני ½ 2-1 שעות. אפשר לאפות גם בסיר בישול איטי. אז הבישול אורך 6-5 שעות.