מתכון של אניה קירשנבאום מרמת ישי.

מרכיבים

  • 1 עוף שלם
  • 300 גרם דלעת חתוכה לפרוסות
  • 4 תפוחי אדמה קטנים
  • 2 גזרים חתוכים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף

תיבול העוף

  • 3-2 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות

מילוי

  • 150 גרם בורגול
  • 1/2 ק"ג בצל קצוץ
  • 4-3 כפות שמן
  • 25 גרם אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי תיבול העוף ומעסים בבלילה את העוף מבחוץ ומבפנים.
  2. מילוי: שוטפים את הבורגול ומשרים אותו במים רותחים ל-10 דקות
  3. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא הופך זהוב כהה.
  4. מערבבים יחד את הבורגול עם הבצל המטוגן והתבלינים, ממלאים את העוף וסוגרים בעזרת קיסמים או חוט תפירה.
  5. מניחים את פרוסות הדלעת בתחתית הסיר. מניחים את העוף על הדלעת ומסביבו מניחים את תפוחי האדמה והגזרים.
  6. מפזרים את התבלינים מסביב לעוף ויוצקים פנימה בזהירות מים בגובה מחצית מגובה העוף.
  7. סוגרים את הסיר ואופים בתנור בחום בינוני ½ 2-1 שעות. אפשר לאפות גם בסיר בישול איטי. אז הבישול אורך 6-5 שעות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר