מתכון של עידית קררה מטבריה.

מרכיבים

  • 5 מנות עוף
  • 800 גרם בצל חתוך לקוביות בינוניות
  • 800 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 5 עלי דפנה

אופן ההכנה

  1. מניחים את הבצל ותפוחי האדמה בתחתית סיר מתאים ומסדרים מעל את נתחי העוף. יוצקים מעל הכול את השמן, היין ומיץ התפוזים, מפזרים מעל את התבלינים ואת עלי הדפנה ויוצקים מים כדי כיסוי המרכיבים בסיר.
  2. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעתיים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר