מתכון של סיון וורניצקי ממגדל העמק.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

בסיס

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים
  • 200 גרם חלבה מפוררת
  • 200 גרם חמאה (לא מלוחה) מומסת
  • 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים דק

מלית גבינה

  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 2 מכלים שמנת לקצפת

קרם מוקה

  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 20 גרם חמאה (לא מלוחה)
  • 2 כפות שמנת חמוצה רצוי 15%
  • עיטור
  • 100 גרם שוקולד לבן מגורר
  • 50 גרם חלבה מגוררת

אופן ההכנה

  1. בסיס: שמים בקערה את כל המרכיבים לבסיס מערבבים לתערובת אחידה מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
  2. מלית הגבינה: שמים בקערה את הפודינג, הסוכר, הגבינה, תמצית הוניל והשוקולד המומס ומקציפים לתערובת אחידה.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה יוצקים לתבנית ומקררים.
  4. קרם מוקה: שמים בסיר סוכר, אבקת קפה נמס וחמאה וממיסים.
  5. מסירים מהאש מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבבים, מקררים מעט ומורחים על העוגה. מקררים.
  6. עיטור: מעטרים את העוגה בשוקולד לבן וחלבה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר