מתכון של סיון וורניצקי ממגדל העמק.
מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
בסיס
- 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים
- 200 גרם חלבה מפוררת
- 200 גרם חמאה (לא מלוחה) מומסת
- 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים דק
מלית גבינה
- 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 2 מכלים שמנת לקצפת
קרם מוקה
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 20 גרם חמאה (לא מלוחה)
- 2 כפות שמנת חמוצה רצוי 15%
- עיטור
- 100 גרם שוקולד לבן מגורר
- 50 גרם חלבה מגוררת
אופן ההכנה
- בסיס: שמים בקערה את כל המרכיבים לבסיס מערבבים לתערובת אחידה מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
- מלית הגבינה: שמים בקערה את הפודינג, הסוכר, הגבינה, תמצית הוניל והשוקולד המומס ומקציפים לתערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה יוצקים לתבנית ומקררים.
- קרם מוקה: שמים בסיר סוכר, אבקת קפה נמס וחמאה וממיסים.
- מסירים מהאש מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבבים, מקררים מעט ומורחים על העוגה. מקררים.
- עיטור: מעטרים את העוגה בשוקולד לבן וחלבה.