מתכון של מוטי מרכוס מחיפה.

מרכיבים

בצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • גרדה מלימון שלם
  • גרדה מחצי תפוז
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ 2-1 כוסות מים פושרים

מלית

  • 1 ק"ג גבינה גבינה לאפייה (כמו כנען)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל

ציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות ברנדי
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים היבשים לקערת המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את שאר המרכיבים בזה אחר זה כשהמיקסר עובד במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק.
  2. מעבדים את הבצק 5-4 דקות במיקסר, מוציאים מהמיקסר ומעבדים עוד שתי דקות בידיים.
  3. מכניסים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את ניפחו.
  4. מוציאים מהבצק את האוויר, לשים אותו עוד דקה או שתיים ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
  5. מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ ובעזרת סכין חותכים בבצק ריבועים בגודל של כ-12X10 ס"מ.
  6. מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. שמים במרכז כל ריבוע בצק כף גדושה של מלית ומקפלים את ארבעת הפינות פנימה למרכז הריבוע (קיפול שמזכיר מעטפת מכתב).
  7. מניחים כל פלצ'ינטה בתבנית שרופדה בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח עוד קצת.
  8. מערבבים את הביצה הטרופה והברנדי, מורחים את הבלילה על הפלצ'ינטות ומפזרים למעלה קצת שומשום.
  9. אופים בתנור בחום בינוני 40-30 דקות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר