מתכון של אביבה סבג מטבריה.

מרכיבים

בצק

  • 4 כוסות (1/2 ק"ג) קמח
  • 2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כף סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח

ציפוי

  • 2-1 ביצים טרופות
  • כמה כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הבצק. מניחים את הבצק מכוסה במקום חמים להתפחה כשעה.
  2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, פותחים במרכז כל כדור חור בעזרת אצבע ואגודל, מגדילים את החור עד שנוצר כעך.
  3. מניחים את הכעכים להתפחה נוספת.
  4. מרתיחים מים בסיר, מניחים כל פעם בסיר 3-2 כעכים ומבשלים אותם דקה בכל צד.
  5. מוציאים את הכעכים מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מורחים על הכעכים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
  7. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-25 דקות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר