מתכון של אביבה סבג מטבריה.
מרכיבים
בצק
- 4 כוסות (1/2 ק"ג) קמח
- 2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 ביצה
- 1/2 כף סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כף מלח
ציפוי
- 2-1 ביצים טרופות
- כמה כפות שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הבצק. מניחים את הבצק מכוסה במקום חמים להתפחה כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, פותחים במרכז כל כדור חור בעזרת אצבע ואגודל, מגדילים את החור עד שנוצר כעך.
- מניחים את הכעכים להתפחה נוספת.
- מרתיחים מים בסיר, מניחים כל פעם בסיר 3-2 כעכים ומבשלים אותם דקה בכל צד.
- מוציאים את הכעכים מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים על הכעכים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-25 דקות.