מתכון של כרמלה אזולאי מקרית שמונה.

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 ק"ג קמח מלא
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • ½ 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס גרעיני חיטה
  • 5-4 (כ-600 גרם) בצלים קלופים וקצוצים
  • 1/2 כוס שמן זית לטיגון
  • ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום או כמה כפות בצל מטוגן לקישוט

אופן ההכנה

  1. משרים את גרעיני החיטה במשך לילה במים.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להשחמה.
  3. מסננים את גרעיני החיטה מהנוזלים מכניסים למעבד מזון עם סכין מתכת. מפעילים את מעבד המזון שתיים שלוש דקות ומתחילים להוסיף לאט תוך כדי טחינה את חצי כוס שמן הזית. ממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה.
  4. מכניסים את כל מרכיבי הבצק ואת עיסת גרעיני החיטה לקערה גדולה ומערבבים יחד היטב לבצק רך ונעים. אפשר לעשות זאת במיקסר עם וו הלישה.
  5. מסננים את הבצל המטוגן מהשמן ומוסיפים אותו לבצק. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהבצל נבלע היטב בבצק.
  6. משמנים קערה, מכניסים לתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים.
  7. כשהבצק הכפיל את נפחו לוחצים עליו מוציאים ממנו את האוויר, לשים אותו קצת ונותנים לו לתפוח פעם שנייה.
  8. כשהבצק תפח פעם שנייה מחלקים אותו ללחמניות במשקל של 160-150 גרם.
  9. לשים את הלחמניות קצת ומסדרים אותם ברווחים די גדולים על גבי תבניות מצופות בנייר אפייה.
  10. נותנים ללחמניות לתפוח, מורחים בבלילת ביצה מקשטים בשומשום או בקצת בצל מטוגן.
  11. אופים בחום בינוני 25-20 דקות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר