מתכון של שרה ישראלי מבית שאן.
מרכיבים
- 7 לימונים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- פורסים 5 לימונים לפרוסות דקות.
- מערבבים בקערית את השמן והתבלינים, טובלים כל פרוסה בשמן המתובל ומניחים בצנצנת בשכבות.
- סוחטים את שני הלימונים הנותרים ושופכים את המיץ מעל כל שכבות הלימונים המתובלים שבצנצנת. אם נשאר שמן מוסיפים גם אותו לצנצנת.
- סוגרים היטב ומנערים את הצנצנת.
- הלימונים מוכנים אחרי 7-5 ימים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר