מתכון של שרה ישראלי מבית שאן.

מרכיבים

  • 7 לימונים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  1. פורסים 5 לימונים לפרוסות דקות.
  2. מערבבים בקערית את השמן והתבלינים, טובלים כל פרוסה בשמן המתובל ומניחים בצנצנת בשכבות.
  3. סוחטים את שני הלימונים הנותרים ושופכים את המיץ מעל כל שכבות הלימונים המתובלים שבצנצנת. אם נשאר שמן מוסיפים גם אותו לצנצנת.
  4. סוגרים היטב ומנערים את הצנצנת.
  5. הלימונים מוכנים אחרי 7-5 ימים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר