מתכון של אורלי יוספזון מהיוגב.
המרכיבים
הירקות
- 1/4 כרוב חתוך
- 1/4 כרובית מופרדת לפרחים
- 2 גזרים קלופים פרוסים
- 1 לפת קלופה חתוכה לרבעים פרוסים
- 3-2 גבעולי סלרי בלי העלים חתוכים
- 1 פלפל חריף
- 4-3 שיני שום (לא חובה)
- 1 כף מלאה גרגרי חרדל
- 1 כף מלאה גרגרי פלפל שחור
נוזלי הכבישה
- 2 כוסות חומץ
- 2 כוסות מים
- 12 כפיות מלח
- 1 כף כורכום
- 1 כף אבקת קארי
אופן ההכנה
- מכניסים את כל הירקות, גרגרי החרדל גרגרי הפלפל והשום לצנצנת מתאימה.
- מחממים יחד את כל מרכיבי נוזל הכבישה תוך ערבוב.
- כשהנוזלים חמים וכל התבלינים נמסו בתוכם יוצקים אותם על הירקות שבצנצנת וסוגרים במכסה.
- אם הצנצנת לא מלאה עד סופה בנוזלים מכינים עוד כמות נוזלים רק בלי הכורכום והקארי.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר