מתכון של אורלי יוספזון מהיוגב.

המרכיבים

הירקות

  • 1/4 כרוב חתוך
  • 1/4 כרובית מופרדת לפרחים
  • 2 גזרים קלופים פרוסים
  • 1 לפת קלופה חתוכה לרבעים פרוסים
  • 3-2 גבעולי סלרי בלי העלים חתוכים
  • 1 פלפל חריף
  • 4-3 שיני שום (לא חובה)
  • 1 כף מלאה גרגרי חרדל
  • 1 כף מלאה גרגרי פלפל שחור

נוזלי הכבישה

  • 2 כוסות חומץ
  • 2 כוסות מים
  • 12 כפיות מלח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף אבקת קארי

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל הירקות, גרגרי החרדל גרגרי הפלפל והשום לצנצנת מתאימה.
  2. מחממים יחד את כל מרכיבי נוזל הכבישה תוך ערבוב.
  3. כשהנוזלים חמים וכל התבלינים נמסו בתוכם יוצקים אותם על הירקות שבצנצנת וסוגרים במכסה.
  4. אם הצנצנת לא מלאה עד סופה בנוזלים מכינים עוד כמות נוזלים רק בלי הכורכום והקארי.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר