מתכון של ברוריה אשכנזי מרמת ישי.
מרכיבים
- 2 גזרים קלופים פרוסים
- 1/4 ראש כרובית מופרדת ל"פרחים"
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל כתום או צהוב חתוך לרצועות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 מלפפון ירוק פרוס
- 3 כפות מלח
- 5 שיני שום
- 1 כף גרגרי פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- 1 קופסת שימורי פלפלים ירוקים חריפים
- 2 כוסות חומץ טבעי
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר את המים והחומץ, מוסיפים לנוזלים את המלח, השום, הפלפל האנגלי, ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים לסיר את הגזר והכרובית ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שאר הירקות, מכסים במכסה ומניחים כך כמה שעות.
- מוסיפים את תכולת קופסת שימורי הפלפלים הירוקים החריפים ומעבירים לצנצנת עם מכסה בגודל מתאים.