מתכון של ברוריה אשכנזי מרמת ישי.

מרכיבים

  • 2 גזרים קלופים פרוסים
  • 1/4 ראש כרובית מופרדת ל"פרחים"
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל כתום או צהוב חתוך לרצועות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 מלפפון ירוק פרוס
  • 3 כפות מלח
  • 5 שיני שום
  • 1 כף גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 1 קופסת שימורי פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 כוסות חומץ טבעי
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. יוצקים לסיר את המים והחומץ, מוסיפים לנוזלים את המלח, השום, הפלפל האנגלי, ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  2. מוסיפים לסיר את הגזר והכרובית ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את שאר הירקות, מכסים במכסה ומניחים כך כמה שעות.
  4. מוסיפים את תכולת קופסת שימורי הפלפלים הירוקים החריפים ומעבירים לצנצנת עם מכסה בגודל מתאים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר