מתכון של עליזה יוסף מעפולה.
מרכיבים
- 3 בצלים
- 1/4 כוס שמן
- כמה חתיכות קטנות של זנגביל טרי (לא חובה)
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 2 כפות דבש
- 1 כפית פלפלים חריפים יבשים גרוסים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית כמון
- 2 כוסות מים רותחים
- 4 תמרים מגולענים
- 6 שזיפים יבשים מגולענים
לאורז
- 1 כוס אורז
- מים
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות שמן
לחיטה
- 1 כוס חיטה
- 1 כוס מים, מרק ירקות או מרק בטעם עוף
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- חותכים את הבצלים לרבעים. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מכבים את האש ומסדרים את הבצלים מסביב לתחתית הסיר, קרוב לדפנות.
- האורז: משרים את האורז 20 דקות במים רותחים. מסננים מהנוזלים, ומוסיפים את התבלינים והשמן. מכניסים לשקית בד, קושרים ומניחים במרכז סיר החמין.
- החיטה: שמים את החיטה והמים בסיר נפרד. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים בחיטה.
- מוסיפים את התבלינים והשמן, מכניסים לשקית, קושרים ומניחים במרכז סיר החמין בסמוך לשקית האורז.
- אם בוחרים להשתמש בזנגביל מפזרים את החתיכות בסיר.
- ברווחים שנוצרו בצד אחד של הסיר מכניסים בעמידה את תפוחי האדמה.
- ברווחים שנוצרו בצד השני של הסיר מכניסים בעמידה את הבטטות.
- מכניסים לכלי מתאים את הדבש, הפלפל הגרוס הקינמון, הכמון והמים הרותחים. מערבבים היטב ויוצקים על המצרכים שבסיר.
- מוסיפים לסיר מים עד לגובה פני המצרכים. אפשר להשאיר את חלקם העליון של תפוחי האדמה בולט מעל פני המים.
- מפזרים על פני המצרכים את התמרים והשזיפים.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים לאש קטנטנה ומבשלים כמה שעות.
- מחממים במשך הלילה על פלטה חשמלית או בתנור שחומו כ-110 מעלות.
- מדי פעם כדאי לנענע קצת את הסיר ולבדוק אם יש בו מספיק נוזלים. אם לא – מוסיפים לו קצת מים חמים.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר